Publicaties

Op deze pagina staat een overzicht van Rochers verschillende publicaties, zoals columns, opiniestukken, achtergrondstukken, essays en meer.

  • Vaste column bij Winq Magazine

    Lees hier alle columns in de vaste rubriek bij Winq Magazine waar een gerei aan onderwerpen centraal staat, zoals queer joy tot de positie van lhbtqia+ personen in de politiek, en meer.

  • Artikelen bij Expreszo

    Lees hier alle artikelen die Rocher schreef in zijn tijd als hoofdredacteur van lhbtqia+ platform Expreszo. Actualiteiten, culturele ontwikkelingen en persoonlijke verhalen komen allemaal aan bod.

  • Opinie: Waar is het licht?

    12 november 2023 - Een opiniestuk voor BNNVARA over het Hindoeïstische feest van het licht Divali en hoe moeilijk het soms is het licht te vinden in tijdens van duisternis gekenmerkt door mondiale crises en onwenselijke politieke ontwikkelingen.

  • Opinie: De Barbie-film besteed te weinig aandacht aan witheid

    8 augustus 2023 - Een opiniestuk voor Parool over hoe de Barbie-film te weinig aandacht besteedde aan witheid als structuur binnen de samenleving, want het patriarchaat en witheid zijn onlosmakelijk verbonden.

  • Opinie: Fitheid en witheid in de homogemeenschap

    1 april 2023 - Een opiniestuk voor Parool over hoe de schoonheidsidealen in de homogemeenschap enerzijds gefocust zijn op fitheid maar anderzijds ook op witheid.

  • Achtergrond: waar kan de opgebrande activist terecht?

    24 maart 2023 - Een achtergrondstuk voor Lilith Magazine over het fenomeen ‘activist burn-out’ met een focus op enerzijds wat het inhoudt en anderzijds wat een opgebrande activist kan doen om beter te worden.

  • Achtergrond: Wat is intersectionaliteit?

    19 maart 2023 - Een achtergrondstuk voor Maas Theater en Dans over wat intersectionaliteit is, hoe het tot uiting komt in het echte leven en hoe het zich verhoudt tot de verschillende kunstvormen bij Maas.

  • Opinie: De focus op woke is een afleiding

    27 december 2022 - Een opiniestuk voor Parool over hoe de focus op ‘woke’, geconstrueerd door rechtse bewegingen, afleidt van daadwerkelijke bewegingen die gelijkheid en rechtvaardigheid willen realiseren.

  • Onderzoek: Is uit de kast komen nog nodig?

    11 oktober 2022 - Een achtergrond- en onderzoekstuk voor Brandpunt+ over Coming Out Day, of uit de kast komen nog nodig is en wat de alternatieven hierop zijn.

  • Opinie: Diversiteit & Inclusie op de werkvloer zijn onoprecht

    25 augustus 2022 - Een opiniestuk voor Parool over hoe de strijd tegen racisme, genderongelijkheid en andere vormen van discriminatie op de werkvloer nog altijd gepolitiseerd is, en hoe bewegingen als ‘diversiteit & inclusie’ onoprecht zijn.

  • Achtergrond: Seksueel racisme in de homogemeenschap

    4 augustus 2022 - Een achtergrond voor OneWorld over seksueel racisme binnen de homogemeenschap, hoe dit tot uiting komt en hoe datingapps dit faciliteren.

  • Achtergrond: De betekenis en geschiedenis van de Pride-vlag

    26 juli 2022 - Een achtergrondstuk voor OneWorld over de Progress Pride-vlag, hoe deze is ontstaan, wat de geschiedenis is van alle verschillende Pride-vlaggen en welke betekenissen deze hebben binnen de lhbtqia+ gemeenschappen.

  • Achtergrond: De geschiedenis van de hijra-gemeenschap in india

    19 juni 2022 - Een achtergrondstuk voor Hindostaans & Queer over de Hijra-gemeenschap in India, hoe zij geleden hebben onder het koloniale regime en hoe hun rechten langzaam weer terugkomen.

  • Opinie: Het rookgordijn van het individualisme

    18 februari 2022 - Een opiniestuk voor BNNVARA over het rookgordijn van het individualisme en hoe discriminatie en marginalisatie geen individualistische maar systematische fenomenen zijn.

  • Recensie: De zeven vinkjes - slecht bedacht of goed gejat?

    10 februari 2022 - Een recensie voor NieuwWij van het boek ‘De Zeven Vinkjes’ van Joris Luyendijk en op welke manieren Luyendijk de plank misslaat en hoe hij probeert een gejat concept te verkopen als iets nieuws.

  • Essay: Waarom ‘overgewaaide identiteitspolitiek' hier heel welkom is

    11 november 2021 - Een essay voor De Correspondent. Critici roepen: Nederland neemt te veel overzeese identiteitspolitiek over. Maar om ook hier ongelijkheid en onderdrukking te lijf te gaan, zijn emancipatiebewegingen van elders juist een welkome bron van kennis en inspiratie.

  • Achtergrond: Hindostanen, een vergeten gemeenschap?

    11 oktober 2021 - Een achtergrondstuk voor Lilith Magazine over de Hindostaanse gemeenschap, naar aanleiding van het bezoek van president Santokhi naar Nederland. De Hindostaanse gemeenschap is er een die vaak vergeten wordt.

  • Achtergrond: Genderdiversiteit is geen westerse uitvinding

    21 april 2021 - Een achtergrondstuk voor Lilith Magazine over hoe genderdiversiteit geen westerse uitvinding is, omdat niet-westerse landen al vele genderdiverse mensen kenden in het pre-koloniale tijdperk.

  • Opinie: Songfestival bewijs van ‘gay friendly’ stad? Niet zo snel

    6 mei 2021 - Een opiniestuk voor NRC over hoe e Rotterdamse homogemeenschap heeft zich door de jaren heen verzet tegen onderdrukking en discriminatie en hoe de komst van het Songfestival naar de stad geen eindpunt is.

  • Column: Verzet tegen racisme is groter dan de angst voor het virus

    9 januari 2021 - Een column voor De Correspondent over hoe de strijd tegen discriminatie en racisme hoopvol stemt en leidt tot verandering in de samenleving.

  • Column: ‘SANQUIN, MOET IK NU EEN ‘DANKBARE HOMO’ ZIJN?’

    17 november 2020 - Een column voor OneWorld over hoe Sanquin eindelijk bloedplasma accepteren van mannen die seks hebben met mannen, maar hoe er in de praktijk erg weinig niks veranderd.